14.10.2019. 20:58
0
Prosinečki i Pjanić složni: Pokušat ćemo odigrati dobru utakmicu sa velikim rizikom kao protiv Finske
Selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki i Miralem Pjanić kazali su večeras na konferenciji za novinare u Atini da su optimisti uoči sutrašnje utakmice protiv domaće selekcije Grčke.
Kao što je poznato naši "Zmajevi" sutra igraju utakmicu osmog kola kvalifikacija, a samo pobjeda ostavlja nadu izabranicima Roberta Prosinečkog za eventualni odlazak na EURO.

Prosinečki je između ostalog kazao da će i u sutrašnjoj utakmici tražiti najbolju soluciju za napad umjesto povrijeđenog Edina Džeke.

- Naći ćemo neko rješenje nakon večerašnjeg treninga ko će igrati u vrhu napada. Poslije treninga ćemo biti pametniji. Imamo kandidata, mislim da su se igrači odmorili - kazao je Prosinečki.

Još jednom je istaknuo da ko god bude igrao sutra, da će dati svoj maksimum.

- Bit će teško, obzirom da su promijenili trenera, neki novi igrači su tu koji će sigurno željeti da se dokažu i ono što je sigurno jeste da neće biti lagana utakmica. Pokušat ćemo da odigramo dobru utakmicu sa velikim rizikom, kao protiv Finske, gdje smo svi bili kao jedan. Jedino tako možemo dobiti sutra - kazao je Prosinečki.

Još jednom je naglasio da se moramo boriti sve dok ima šanse za odlazak na EURO.
- Grci su jedan ponosan narod i sigurno će dati sve od sebe. Njihovi mladi i novi igrači će sigurno biti maksimalno motivisani, mi nemamo drugog izbora nego ići na pobjedu i tako ćemo se postaviti - kazao je selektor Zmajeva. 

Veznjak Juventusa Miralem Pjanić kazao je da nas sutra očekuje teška utakmica.

- Imaju dosta mladih igrača, novih imena u ekipi i svi oni će imati motiv da se dokažu. Nekoliko zadnjih utakmica protiv Grčke nije bilo nimalo. Ono što je sigurno da ih nećemo potcijeniti. Ipak, nama su najvažnija samo tri boda - kazao je Pjanić, piše Avaz.

(Alen Avdić)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.