15.10.2019. 17:04
0
UEFA razmatra da Turskoj oduzme finale Lige prvaka zbog poteza turskih igrača
Dopredsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Michele Uva potvrdio je da će krovna kuća evropskog nogometa razmotriti prijedloge da se finalna utakmica Lige prvaka 2020. godine premjesti iz Istanbula, ali i dodao kako ta organizacija "ne može zamijeniti Ujedinjene narode".

Brojni pozivi stigli su u UEFA-u nakon što je Turska pokrenula ofanzivu protiv Kurda u Siriji, a turski nogometaši vojničkim pozdravom proslavili golove u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

"Mi ćemo poštovati autonomiju i nezavisnost sporta, ali sigurno je da ne možemo zamijeniti Ujedinjene narode, Evropsku uniju, države, ambasadore i druge političke institucije", poručio je Uva dodavši: "UEFA donosi odluke u suradnji s Izvršnim odborom i predsjednikom."

I prije posljednjih incidenata bilo je poziva da se Istanbulu oduzme finale Lige prvaka, zbog sigurnosnih razloga.

Finale Lige prvaka 2020. godine trebalo bi se igrati na istanbulskom olimpijskom stadionu Ataturk koji prima 76.000 gledatelja. Ovaj stadion je domaćin finala Lige prvaka bio i 2005. kada je Liverpool nadoknadio zaostatak od 3:0 s poluvremena i nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedio Milan, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.