15.10.2019. 20:36
0
Marinović: Njemačka nam je na početku uzela posjed
Nakon dvije utakmice bez primljenog gola, mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine (U21) poražena je večeras u Zenici od Njemačke s 0:2 (0:1) u trećem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine u Sloveniji i Mađarskoj.

- Njemačka nam je na početku uzela posjed. Htjeli smo da izdržimo na početku i dosta je to dobro bilo do prvog gola - kazao je na pres-konferenciji nakon utakmice selektor Vinko Marinović, koji je dodao kako su u drugom poluvremenu odigrali bolje te imali nekoliko izglednih prilika.

Na pitanje da li je nedostatak igara u klubovima ili preveliki respekt prema rivalu uticao na greške u prvom poluvremenu, Marinović je kazao da je bilo teško igrati protiv ovakvog rivala, koji je prvi favorit Grupe 9.

- U nekim je momentima bilo teško stizati u blokove, kada protivnik uzme posjed. U drugom smo poluvremenu dosta toga popravili- kazao je Marinović, koji je istakao kako je Njemačka favorit te da će vjerovatno dobijati i ostale utakmice.

Najavljuje kako će se bh. tim boriti za drugo mjesto s Walesom i Belgijom.

Večeras još igraju Belgija – Moldavija (20.00).

Tabela Grupe 9: Njemačka 6 (7:1), BiH 4 (4:2), Moldavija 3 (2:5), Wales 3 (3:7) i Belgija 0 (0:1) bodova.

(Fena/Alen Avdić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.