20.10.2019. 13:20
0
Utakmica pred praznim tribinama: Oslabljeni Široki dočekuje Slobodu
Današnjim susretom na Pecari između Širokog Brijega i Slobode, bit će zaključeno 13. kolo Premijer lige BiH.

Utakmica će biti odigrana bez prisustva gledalaca na tribinama, s obzirom da je ovo prvi od dva meča u kojem Širokobriježani trebaju “odraditi” sankciju NSBiH zbog incidenata na utakmici Kupa BiH protiv Sarajeva.

Domaći tim bit će hendikeprian i zbog problema s igračkim kadrom. Trener Toni Karačić neće moći računati na kartonirane Petra Franjića, Branimira Cipetića i Dinu Ćorića, ali i na povrijeđene Luku Kneževića i Antu Hrkaća.

S druge strane, Milenko Bošnjaković će debitovati u novoj roli, kao šef stručnog štaba Slobode. I ranije je vodio tuzlanski klub s klupe, ali kao pomoćnik. Sada je on taj koji sve određuje po pitanju ekipe, a ako je suditi prema njegovim prvim najavama, treba očekivati dosta energičniju Slobodu, piše scsport.ba.

“Ovo je ekipa kojoj će trebati vremena da se uklopi u moj sistem rada. Ne mogu ništa obećati osim da ćemo Slobodu vratiti građanima Tuzle. Radit ćemo i ginuti na svakom treningu, koji će ubuduće biti otvorenog tipa”, kazao je Bošnjaković prilikom predstavljanja na novoj funkciji.

Utakmica počinje u 17 sati, osiguran je direktan TV prenos na kanalu BHT1.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.