15.11.2019. 9:40
0
BiH večeras u Zenici dočekuje moćnu Italiju
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na "Bilinom polju" u Zenici igrati predzadnji meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv selekcije Italije.

Meč neće imati rezultatski značaj s obzirom da je selekcija BiH izgubila šanse da se plasira na EP, dok se raprezentacija Italije kao prvoplasirana u grupi direktno plasirala na smotru najboljih ekipa starog kontinenta. 

Selektor BiH Robert Prosinečki iskoristit će ovaj meč i utakmicu protiv Lihtenštajna da pokuša podići moral u ekipi i pripremi igrače za baraž Lige nacija kroz koji BiH može doći do završnog turnira Evropskog prvenstva. 

Prosinečki je najavio da će utakmicu bh. reprezentacija početi u sastavu: Šehić, Kvržić, Kovačević, Bičakčić, Kolašinac, Pjanić, Bešić, Cimirot, Krunić, Višća i Džeko.

Selektor bh. tima kazao je da gosti žele upisati još jednu pobjedu u kvalifikacijama i ostati stopostotni, ali i da njegovi igrači žele pokazati da su dobar tim, pogotovo pred svojim navijačima.

- Sigurno je da smo razočarani, jer u ovoj smo grupi mogli biti drugi. Naši su problemi bili u gostima i nismo bili na nivou kao kod kuće. Ako ponovimo igru iz Torina, očekuje nas zanimljiva utakmica - kazao je Prosinečki.

Selektor Italije Roberto Mancini prije početka kvalifikacijia smatrao je da BiH ima bolju ekipu od Finske koja je zauzela drugo mjesto u grupi. I dalje vjeruje da je BiH odlična ekipa koja u Zenici igra odlično, zbog čega vjeruje da će večeras biti odigrana dobra utakmica.

- BiH još uvijek ima šansu da izbori plasman kroz Ligu nacija. Očekujem dobru utakmicu, BiH se osjeća jako ugodno ovdje, na ovom stadionu, ali mi ćemo dati sve od sebe da odigramo dobru utakmicu. Budući da ćemo mi dati sve od sebe i oni će morati odigrati zaista dobro da nas pobijede - kazao je Mancini.

Utakmica će biti odigrana večeras u 20.45 sati na stadionu "Bilino polje" u Zenici. 


(Fena/Admir Oručević)

BiHItalija
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.