4.12.2019. 21:38
0
Promijenjen sistem kvalifikacija za SP: Otežan posao svim evropskim selekcijama
Evropska nogometna federacija (UEFA) promijenila je sistem kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

U kvalifikacijama će nastupiti 55 evropskih reprezentacija koje će se boriti za 13 mjesta koliko će Evropa imati predstavnika u Kataru. 

Reprezentacije će biti podijeljene u 10 grupa. Pet grupa s po pet ekipa, te pet s po šest ekipa. Deset pobjednika će izboriti direktan plasman na SP, dok deset drugoplasiranih te dvije reprezentacije iz Lige nacija 2020./2021. idu u dodatne kvalifikacije u kojima će se boriti za preostala tri mjesta.

Reprezentacije će biti podijeljene u tri grupe s po četiri ekipe, a samo će pobjednik svake grupe izboriti SP. U svakoj grupi će se igrati dva polufinala i finale.

U kvalifikacijama za posljednje SP u Rusiji 2018. godine evropske reprezentacije su bile podijeljene u devet grupa iz kojih su pobjednici išli direktno na SP, a osam najboljih drugoplasiranih u play off.


(Amila Alijagić)

SPKatar
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.