7.12.2019. 20:50
0
Rashford i Martial umirili Etihad
Fudbaleri Manchester Uniteda savladali su večeras u derbiju 16. kola Premiershipa gradskog rivala, Manchester City, sa 2:1 na Etihadu.

Manchester United je mnogo bolje odigrao prvo poluvrijeme. Mnogo bolje su, zapravo, ušli u meč, te prvu šansu imaju već na startu utakmice kada je James u fenomenalnoj šansi, ali je Ederson to zaustavio.

Bolju igru su  krunisali u 23. minutu kada dobijaju opravdano penal, a Marcus Rashford lako to rješava za vodstvo od 0:1. Nakon toga Đavoli pogađaju i prečku, a onda u 29. minutu Anthony Martial koristi rupu u odbrani Cityja, šutira u bliži ugao Edersona, a golman Građana ostaje bez šansi za intervencijom.

Imao je Manchester City više loptu u svom posjedu, međutim to nisu uspjeli materijalizovati. Nije ekipa Pepa Guardiole imala neke zrele šanse, pa se i na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 0:2.

Ni drugo poluvrijeme nije bilo ništa drugačije. Manchester City je izvršio opsadu gola, ali bez pravih šansi, a i ono što je bilo nisu uspjeli realizovati. Tek, u 85. minut utakmice Nicolas Otamendi pogađa mrežu Davida De Gee i donosi tračak nade Građanima, međutim Manchester privodi utakmicu kraju i stiže do pobjede.

Manchester United sada ima 24, vraćaju se na peto mjesto, dok Manchester City ostaje na 32 boda na trećem mjestu, prenosi S1.




(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.