20.12.2019. 17:13
0
FIFA želi Svjetsko prvenstvo svake dvije godine
Kako prenosi "Sky Sports", FIFA razmatra organizovanje Svjetskog prvenstva u ženskoj konkurenciji na svake dvije godine.

Kao i u muškoj i u ženskoj je dosad bilo održavano na svake četiri godine, ali se prvom čoveku FIFA Gianniju Infantinu dopala ideja da se to promijeni.

Sama ideja je potekla od predsednika FS Francuske Noela Le Grea, koji vjeruje da je Mundijal prethodnih godina imao veliki uticaj na razvoj igre u ženskoj konkurenciji.

- Rekao je da bi trebalo da organizujemo Svjetsko prvenstvo na svake dve umesto na svake četiri godine jer ima ogroman uticaj na igru u ženskoj konkurenciji. To je nešto što moramo da uzmemo u razmatranje i već smo počeli. Postoji puno pozitivnih tačaka po pitanju ženskog fudbala u narednih par godina - izjavio je Infantino, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

FIFA
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.