6.1.2020. 8:29
0
Velika financijska pomoć Borcu: Dodik je nazvao Viškovića i rekao mu da prebaci onoliko novca koliko mu se ćefne
Vlada je prije desetak dana odobrila finansijsku pomoć sportskim klubovima i organizacijama u iznosu od 1,5 miliona maraka. Tako se nastavlja pomoć iz budžeta za profesionalne sporstke klubove. Dio novca, najavljeno je, dobiće i banjalučki Fudbalski klub Borac.

Vlada je 12. decembra razmatrala informaciju o potrebnoj finansijskoj pomoći fudbalskom klubu Borac. Nema informacija o koliko novca se radi.

Ovaj klub je, inače, u milosti javnih sredstava od kada je na njegovom čelu sestrić Milorada Dodika. Sam Dodik je kao član Predsjedništva BiH bio u posjeti tom klubu i obećavao milione iz budžeta.

- Smatramo da treba podržati sportske klubove. Planiramo da oko 10 miliona KM uputimo sportskim organizacijama, rekao je Dodik tada.

Jasan princip djelovanja tvrdi poslanik Nebojša Vukanović koji funkcioniše godinama.

- To je privatna država i to je privatni klub. Dodik je nazvao Viškovića i rekao mu da prebaci onoliko novca koliko mu se ćefne, tvrdi poslanik SDS-a u NS RS Nebojša Vukanović.

Iz Vlade nisu odgovorili na pitanja u vezi sa finansijskom pomoći profesionalnom fudbalskom klubu. Nisu odgovorili ni iz ovog kluba a na pitanja u vezi sa načinom finansiranja nisu odgovarali ni ranije ove godine.

Milorad Dodik je početkom godine Borac predstavio kao nacionalni projekat i najavio milione iz republičkog budžeta na koji zvanično nema nikakav uticaj, prenosi S1.


(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.