13.2.2020. 22:47
0
Juventus i Milan odigrali neriješeno, Ronaldo pogodio iz penala u posljednjim minutama utakmice
Fudbaleri Milana i Juventusa odigrali neriješeno u prvom meču polufinala kupa Italije.

Zlatan Ibrahimovic u prvoj minuti je promašio veliku šansu! Skočio je na centaršut i slabo pucao glavom s 11m. Lopta je otišla visoko iznad gola.

MInut poslije, Franck Kessie (AC Milan) je primio loptu i ispalio projektil s velike udaljenosti koji je uplašio golmana. Lopta je prohujala pored desne stative. 

Juan Cuadrado je u 36. minuti skoro promijenio rezultat u korist Juventusa, nakon solo prodora i dobrog šuta s ruba šesnaesterca. Lopta je išla u donji lijevi ugao, ali je Gianluigi Donnarumma to obranio.

Miralem Pjanić je u 37 minuti zavrnuo loptu iz slobodnjaka u protivnički šesnaesterac, ali je jedan od Milanovih igrača  savršeno otklonio opasnost.

Iako je na obje strane bilo par prilika iz kojih je moglo doći do pogotka na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0:0.


61. minuta je bila kada je Samu Castillejo poslao precizan centaršut u šestnaesterac. Ante Rebic (AC Milan) ga je prihvatio i zakucao brzim udarcem. Golman je bio bespomoćan i lopta je završila u donjem lijevom kutu. Rezultat se promijenio na 1:0.


U 90. minuti Sudac Paolo Valeri pokazuje znak za VAR i odlazi provjeriti da li je penal, jer se činiolo da je  Milanov igrač Davide Calabria igrao rukom u šesnaestercu.

U 91. minuti Cristiano Ronaldo je izveo penal iz sve snage po sredini gola. Golman se bacio u stranu, tako da nije mogao to obraniti.




(Lejla Trle)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.