23.2.2020. 16:32
0
Zrinjski pobjedom u Zenici ostao u borbi za titulu
FOTO: Avaz
Fudbaleri Zrinjskog pobijedili su u Zenici ekipu Čelika rezultatom 2:0 u okviru 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Već u trećoj minuti na terenu je ostao ležati Edin Rustemović nakon sudara s fudbalerima Čelika. Veznjaku Zrinjskog se nekoliko minuta ukazivala pomoć, a s terena Bilinog polja odvezen je kolima Hitne pomoći. Ljekari sumnjaju da je riječ o potresu mozga, ali još uvijek se može govoriti o težini povrede. Rustemovića je zamijenio Ivan Čurjurić.

U 41. minuti  Huseinbašić je sjajno probio po desnoj strani i ubacio, Žuna glavom šutirao, ali je Horkaš sjajno odbranio. U četvroj minuti sudijske nadoknade  prvog poluvremena Filipović je upropastio obećavajuću kontru za Zrinjski pošto je šutirao iskosa nebu pod oblake. 

Ipak, Zrinjski je na odmor uspio otići s golom prednosti. Igrala se šesta minuta nadoknade kada je nakon fantastičnog ubačaja Filipovića, Nemanja Bilbija glavom neometan šutirao između dva defanzivca i doveo goste u vodstvo. 

Najbolju priliku Čelik je imao u 66. minuti kada je Horić šutirao glavom nakon kornera, ali mu je Horkaš odbranio.

U 80. minuti Čelik je postigao gol preko Mahmutovića, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. 
Dvije minute kasnije, Asim Zec je veoma preciznim udarcem iskosa pogodio za konačan rezultat. 
Nakon ove utakmice Zrinjski je četvriti na tabeli, sa 34 boda što je pet bodova manje u odnosu na  tim sa Koševa koji se nalazi na prvom mjestu


(Lejla Trle)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.