27.2.2020. 21:31
0
Edin Visća maestralnim nastupom odveo Bašakšehir u osminu finala Lige Evrope
Bh. fudbalski reprezentativac Edin Višća sa dva spektakularna pogotka odveo je Bašakšehir u osminu finala Evropske lige. Bašakšehir je nakon produžetaka savladao Sporting iz Lisabona u uzvratnom meču rezultatom 4:1.

U drugo poluvrijeme Bašakšehir je ušao sa prednošću od 2:0. Prednost su im donijeli golovi Škrtela i Aleksića, što je bio rezultat koji bi tu ekipu odveo u osminu finala.

Međutim, u 68. minuti Vietto vraća situaciju na stranu Sportinga zabivši glavom gol za 2:1. Kako se utakmica bližila raspletu, činilo se da će tim iz Istanbula ispasti iz Evropske lige, kada je Edin Višća maestralnim pogodkom u 92. minuti donio produžetke svom timu i tako ih ostavio u borbi za osminu finala. Utakmica je nakon toga otišla u produžetke.

Višća je nakon 28 minuta igre u produžecima postao heroj tima iz Istanbula, kada je sa bijele tačke u 118. minuti pogodio i donio svom timu prolazak u osminu finala.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.