3.3.2020. 18:25
0
UEFA još uvijek razmišlja o tome da otkaže Euro zbog koronavirusa
Na kongresu Evropske nogometne federacije UEFA u Amsterdamu mnogo se govorilo o nastanku novog koronavirusa i njegovom utjecaju na Evropsko prvenstvo, koje će se ovog ljeta održati u 12 evropskih zemalja.

O tome je u ponedjeljak u Amsterdamu razgovarao i Izvršni odbor UEFA.

Od većine predstavnika UEFA-e čuli su se umirujući tonovi.

- Ne želimo burno reagirati - rekao je generalni sekretar UEFA-e Teodor Teodoridis na pitanje o UEFA-inoj mogućoj akciji na prvenstvu.

- U stalnom smo u kontaktu s predstavnicima vlade i predstavnicima Svjetske zdravstvene organizacije. Poštovat ćemo njihove odluke i u pravo vrijeme - ponovio je Teodoridis stav UEFA-e o mjerama Euro 2020.

Naglasio je i da je još rano govoriti o mogućim mjerama.

Predsjednik UEFA-e Alaksander Čeferin  kazao je da imaju mnogo briga, poput sigurnosti, logistike i da je koronavirus samo jedan od njih.

- Mi odgovaramo za razvoj događaja. Budimo optimistični i ne razmišljajmo o crnim scenarijima - ohrabrio je Čeferin organizatore i širu javnost.

Nakon Kongresa u najvećem gradu u Nizozemske uslijedit će izvlačenje parova drugog takmičenja u Uefa Ligi nacija. Žrijebanje će početi u 18 sati, a Bosna i Hercegovina očekuje protivnike u A-ligi.

(Fena)

EuroUEFA
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.