5.3.2020. 10:00
0
U Paragvaju uhapšen legendarni Ronaldinho
Bivši nogometaš Barcelone i brazilske reprezentacije, i njegov brat Roberto Asis uhapšeni su jučer u Paragvaju zbog toga što su u zemlju ušli s krivotvorenim pasošem.

Vijest je objavio La Nacion, a za redakciju brazilskog Globa potvrdila ju je paragvajska policija. Euclides Acevedo, paragvajski ministar unutarnjih poslova, otkrio je kako su istražitelji upali u predsjednički apartman u Hotel Yacht & Golf Clubu u kojem je Ronaldinho odsjeo s bratom. Tamo su prilikom pretresa pronašli dvije krivotvorena pasoša. 

Jedan pasoš  glasio je na ime slavnog nogometaša, a jedan na ime njegovog brata. 

"Zakon se mora poštovati. Imamo informaciju da su krivotvorili dokumente", rekao je Acevedo u intervjuu za paragvajski Radio Nanduti. Prema pisanju lokalnih medija, vlasti su sve znale od trenutka kad je Ronaldinho sletio u zemlju, ali nije zadržan na aerodromu kako bi se izbjegla medijska pompa. 

Prema izvještaju policije, zadržan je i Wilmondes Sousa Lira, čovjek koji je Ronaldinhu i njegovom bratu nabavio pasoše. Ronaldinho i njegov brat su u pritvoru u hotelu, a u svoju odbranu svjedočit će tokom dana. 


Ronaldinho je u srijedu stigao u Paragvaj kako bi promovirao svoju novu knjigu Genij života, ali i kako bi sudjelovao u jednom humanitarnom događaju. Istražitelji su pokušali kontaktirati Ronaldinhove predstavnike, ali nisu dobili nikakav odgovor. 

Nije ovo prvi put da je Ronaldinho uhvaćen u sličnom prekršaju. 2018. su mu brazilske vlasti zaplijenile ppasoš dok nije platio kaznu koju je dobio zato što je ilegalno izgradio mol s ribarskom platformom u Porto Alegreu. 

Kažnjen je s 8,5 miliona eura i od onda mu je zabranjeno da napušta zemlju. Bilo je to u septembru prošle godine. Podsjetimo, Ronaldinho nogomet ne igra od 2015. godine, a prošle godine ga je brazilski predsjednik Jair Bolsonaro imenovao turističkim ambasadorom te zemlje bez obzira na to što je ne može napustiti da bi je predstavljao. 


(Admir Oručević)

Ronaldinho
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.