3.4.2020. 21:45
0
Premijer liga: Smanjenje plate fudbalerima za 30 posto
Klubovi engleske fudbalske Premijer lige predložiće da se igračima smanje plate za 30 posto kako bi se sačuvala sva radna mesta, nakon što je saopšteno da će se liga nastaviti tek kada se u potpunosti stvore uslovi, odlučeno je na današnjem sastanku.

Kako se navodi u saopštenju, Premijer liga će dati 125 miliona funti Engleskoj ligi i Nacionalnoj ligi i 20 miliona funti zdravstvenim vlastima i najugroženijima zbog pandemije korona virusa.

"Nastavak takmičenja odvijaće se samo uz punu podršku Vlade i kada medicinske smernice to dozvole. Premijer liga se neće vratiti početkom maja, a sezona 2019/2020 će se nastaviti samo kada to bude bezbjedno i primjereno“, navodi se u saopštenju Premijer lige.




(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.