2.5.2020. 13:35
0
Na današnji dan odigran prvi poslijeratni vječiti derbi Željezničara i Sarajeva
Na današnji dan, 2. maja 1996. godine, na sarajevskoj Grbavici odigran je prvi poslijeratni derbi između vječitih rivala - Željezničara i Sarajeva (1:1).

Utakmica se igrala na stadionu Grbavica, a prisustvovalo joj je 20. hiljda gledalaca.

"Naselje Grbavica je u martu 1996. godine reintegrisano i Željo je konačno došao do svog stadiona. Tužno je izgledao onako uništen, zarastao u korov, prekriven ostacima granata, sa jedne strane čak i u dodiru sa miniranim područjem. Ipak, entuzijazam zaljubljenika u plavu boju je ponovo došao do izražaja. Stadion je, koliko je to bilo moguće, očišćen i već 2. maja 1996. godine je na njemu odigrana utakmica. Bio je to gradski derbi sa Sarajevom. Konačan rezultat je bio neriješen (1:1), ali je to za Želju predstavljalo još jednu, i to puno važniju pobjedu", navodi se na Facebook stranici Plavih. 

Timovi prvog poslijeratnog vječitog derbija: 

ŽELJEZNIČAR: Gušo, Biščević, Adžem, Fatić, Memić, Kurt, Jahić, Muharemović, Kunić, Žerić i Pehlivanović. 

SARAJEVO: Dedić, Elkaz, Uščuplić (Selimović), Hošić, Dalipagić, Mujkić, Gogalić, Džaviti (Granov), Ćenan (Ferhatović), Hrvat i Herco.

Sudije: Marko Mrkić (Tuzle), Mijo Maričević (Živinice) i Izet Čejvanović (Tuzla). Strijelci: 1:0 - Biščević (33. minuta), 1:1 - Uščuplić (57.).




(Lejla Trle) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.