23.5.2020. 17:38
0
Borussia nastavlja disati za vratom Bayernu, na gostovanju pao i Wolfsburg
Najzanimljivije mečeve odigrali su Borussia M'gladbach i Bayer Leverkusen, te Wolfsburg i Borussia Dortmund. Na oba meča slavili su gosti i to bez većih problema.

Bayer je nakon Werdera, ostvario još jedan gostujući trijumf i sa 53 boda sada je stigao na treće mjesto, pa je sve bliže plasmanu u Ligu prvaka, mada će se još voditi borba između Apotekara, Borussije M., Leipziga...


Kai Havertz je ponovo postigao dva gola, jedan iz penala, a jednom se u strijelce upisao i Bender. Bayer je u seriji dobrih rezultata, a već za tri dana ugostit će Wolfsburg u prvoj domaćoj utakmici nakon pandemije koronavirusa.

U Wolfsburgu je Borussia Dortmund trijumfovala sa 2:0, pa se primakla ponovo na bod od vodećeg Bayerna, koji kasnije dočekuje Eintracht Frankfurt. Guerreiro je dao dva gola Schalkeu u prošlom kolu, a danas je u 32. minuti pogodio za 1:0. Konačnih 2:0 postavio je u 78. minuti Hakimi, koji je inače asistirao za 1:0. Erlin Haaland danas nije pogađao, a Jadon Sancho opet je počeo meč s klupe, da bi u igru ušao u 65. minuti. Upravo on je bio asistent kod drugog gola.


Werder je u Freiburgu poveo golom Bittencourta iz 19. minute, no s igračem više Freiburg u 89. dolazi do 1:1, ali nije dugo trajala ta radost. Gulde je pogodio, ali je gol poništen nakon asistencije VAR-a, pa u Bremenu se moglo početi sa slavljem.

U duelu posljednjeplasiranog Paderborna i Hoffenheima rezultat je glasio 1:1. Skow je u 4. pogodio za 0:1, a nakon greške našeg Ermina Bičakčića Srbeny u devetoj postavlja konačnih 1:1. Činilo se da nas čeka golijada u Paderbornu, no to je bilo sve od ovih ekipa danas.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.