28.5.2020. 21:09
0
Potvrđeno: Serija A nastavlja se 20. juna
FOTO: Ilustracija
Fudbalsko prvenstvo u Italiji se nastavlja 20. juna, objavio je ministar sporta Italije - Vinćenco Spadafora (Vicenzo). Kup Italije se nastavlja sedam dana ranije, 13. juna.

- Kao što smo od početka pričali, fudbal je trebalo da se nastavi čim se steknu uvjeti i bezbjednost, a Naučno-tehnički komitet nam je odobrio medicinske protokole. Italija se polako vraća na noge, a jedino je ispravno da se i sa fudbalom učini isto. Nauka i medicina je prihvatila protokol, ali je ostala čvrsta u stavu da je karantin neophodnost kad se ustanovi da je igrač pozitivan - rekao je Spadafora.

Jedini problem je upravo izolacija koja je ostala važeća za čitavu ekipu ako makar jedan fudbaler bude zaražen koronavirusom.

Tu praksu Englezi ne primjenjuju već se vode taktikom da se samo zaraženi šalju u karantin, a ostali nastavljaju dalje.


(Lejla Trle) 

Sport
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.