17.6.2020. 23:19
0
Napoli nakon penala srušio Juventus i osvojio Kup Italije šeti put
Ekipa Napolija je osvojila Kup Italije nakon što je večeras na Olimpicu poslije boljeg izvođenja penala savladala Juventus. U regularnom toku susreta bilo je 0:0.

Bila je ovo prva utakmica za trofej u Italiji poslije pauze zbog koronavirusa, a klub sa San Paola je osvojio prvi Kup poslije šest godina.

U prvom poluvremenu možemo reći da je Juventus više držao loptu u nogama a Napoli stvarao više šansi. Buffonu je prvo zaprijetio Lorenzo Insigne iz slobodnjaka, ali lopta pogađa stativu. Kasnije je priliku imao i Demme, ali opet je Buffon siguran, baš kao i pred kraj poluvremena kada opet brani šut Insignea.

U drugom poluvremenu Juve opet drži loptu u nogama, ali većih šansi osim jednog šuta Dybale nije imao. Napoli je u samom finišu, tačnije u posljednjim sekundama, imao veliku šansu preko Maksimovića i Elmasa ali Buffon je s dvije fantastične intervencije spasio svoj klub i odveo meč u penale.

Tamo ipak nije bilo spasa Staroj dami jer su igrači vrlo loše šutirali penale pa su promašivali Dybala i Danilo, dok su s druge strane svi koji su šutirali bili precizni računajući i Milika koji je pogodio odlučujući penal za pobjedu.

Ovo je šest Kup Italije u historiji Napolija. Juve nakon prošle godine ponovo ostaje bez trofeja u ovom takmičenju.

Bh. veznjak Miralem Pjanić igrao je do 74. minute na ovom susretu kada ga je zamijenio Bernardeschi.

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.