19.6.2020. 0:16
0
Kraljevska rapsodija: Real u Madridu pregazio Valenciju, Benzema zabio jedan od najljepših golova sezone
U okviru kola 29. kolo španske La Lige Real Madrid je ugostio ekipu Valencije.

Domaćin je otvorio utakmicu sjajnom igrom te je imao nekoliko dobrih prilika. Međutim, šok je nastao u 20. minuti, kada je Soler uputio loptu prema golu, ona se odbila od nekoga na putu i idealno pronašla Rodriga koji iz blizine zabija lagani pogodak za Valenciju, koji  je VAR poništio.  Prvo poluvrijeme završeno je bez pogotka, iako je bilo šansi na obje strane.

U 61. minuti za vodstvo Madriđana pogodio je Benzema na asistenciju Hazara. Akciju je zapoceo Modrić  koji je sjajno proigrao Hazarda kroz sredinu, Belgijanac je pronašao Benzemu koji nije imao težak posao i domaćini su poveli.

Nešto više od deset minuta trebalo je igračima Reala da uvećaju prednost. Marco Asensio ušao je u igru umjesto Valverdea i zabio iz svog prvog dodira. Ubacio je Mendy, a on isprve pogodio iz voleja. Gotovo godinu dana nije nastupao za Real zbog ozljede i ovo je bio njegov povratak. 

Tačku na susret stavio je Benzema svojim drugim golom u 88. minuti. Kontra Reala nakon sjajne dijagonale Kroosa završila je sjajnim primanjem i volejem Benzeme za konačnih 3:0.

U samom finišu utakmice igrač gostujuće ekipe dobiva isključenje. Lee Kangin u 90. minuti dobiva crveni za grub start.


Novinar: Nermana Crnčalo

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.