19.6.2020. 23:15
0
Tottenham i Manchester United remizirali u derbiju 30. kola engleskog Premiershipa
Derbi susret 30. kola engleskog Premiershipa između Tottenhama i Manchester Uniteda koji se pred praznim tribinama odigrao na Tottenham Hotspur stadionu u Londonu završen je rezultatom 1:1.

Nakon nešto opreznijeg početka meča, što je i logično nakon duge pauze zbog pandemije koronavirusa, prvu priliku imali su Crveni đavoli u 22. minuti. Centaršut Jamesa s desne strane pronašao je Rashforda u kaznenom prostoru Tottenhama, on precizno šutira, ali Lloris sjajno brani i spašava svoj gol.

Samo pet minuta nakon toga, Tottenham je to kaznio i stigao u vodstvo. Steven Bergwijn sjajno se probio kroz odbranu Manchester Uniteda, snažno je šutirao, a nakon loše reakcije De Geae lopta je ušla u mrežu i tim Josea Mourinha je stigao u prednost. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Lloris u 30. minuti brani još jedan udarac Rashfordu, a posljednju šansu u prvom poluvremenu imao je Son u 32. minuti, no De Gea je odbranio njegov pokušaj glavom.

U drugom poluvremenu Manchester je zaigrao puno bolje. Kada je Pogba ušao na teren u 63. minuti Crveni đavoli su odmah krenuli s boljom igrom u napadu, a napadač Anthony Martial imao je sjajnu šansu u 64. minuti nakon asistencije Brune Fernandesa, ali mu je Dier u posljednjem trenutku izblokirao udarac.

Ubrzo nakon toga, tačnije u 67. minuti, Martial je još jednom šutirao, a Lloris još jednom spašava svoj tim i sjajnom paradom brani njegov udarac. U 81. minuti Pogba je pokazao klasu, sjajno je prošao do desnoj strani, a sudija Moss nakon prekršaja Diera pokazao na bijelu tačku.

Bruno Fernandes je preuzeo odgovornost i mirno poslao Llorisa u jednu, a loptu u drugu stranu za 1:1. Sudija Moss je u sudijskoj nadoknadi vremena dosudio još jedan jedanaesterac za goste, ali je nakon konsultacije sa sudijama u VAR sobi promijenio odluku. Ostalo je do kraja susreta u Londonu 1:1.

Manchester United je sada peti sa 46 osvojenih bodova, dok je Tottenham osmi sa četiri boda manje.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.