20.6.2020. 18:27
0
Brighton slavi veliku pobjedu: Maupay u 95. minuti srušio Arsenal
Utakmica 30. kola Premiershipa između Brightona i Arsenala završena je pobjedom domaće ekipe od 2:1.


Gosti su došli po pobjedu, kako bi ostali u igri za izlazak u Ligu prvaka, ali nakon današnjeg kiksa to će biti zaista teško.

Imali su gosti više od igre, sjajne šanse, ali su sve uspjeli promašiti. Prvo poluvrijeme osim prečke koju je pogodio Saka obilježila je teška povreda golmana Arsenala.

Naime u jednom sudaru sa domaćim igračem, Leno je ružno stao na nogu, te je povrijedio koljeno i igru je napustio na nosilima.

Prvi gol na utakmici viđen je u 68. minuti, kada je Pepe na prelijep način pogodio mrežu golmana Brightona i činilo se tada da će Arsenal upisati jako važnu pobjedu.

Ipak, u 75. minuti Dunk je nakon katastrofalne, pomalo i amaterske, reakcije odbrane Arsenala postigao gol.

Kada se činilo da će utakmica završiti remijem, domaća ekipa napravila je sjajnu akciju, koju je u 95. minuti u gol pretvorio Maupay.

Arsenal je nakon ove utakmice ostao na devetom mjestu sa 40 osvojenih bodova, dok je Brighton sada petnaesti sa 32 boda.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.