1.7.2020. 23:16
1
Chelsea pao na Olimpijskom stadionu, Yarmolenko junak West Hama
Viđena je zanimljiva fudbalska partija, a na kraju je do pobjede došao domaći West Ham i to rezultatom 3:2.

Prvi put su se domaći radovali u 34. minuti kada je Soucek zatresao mrežu gola Chelseaja, ali njihova radost nije dugo trajala pošto je intervenisao VAR i poništio gol zbog ofsajda - opet su, kao toliko puta do sada u engleskom Prehmiershipu, odlučivali centimetri.

Osam minuta kasnije Pulišić pada u kaznenom prostoru West Hama, a sudija Atkinson pokazuje na bijelu tačku. Siguran izvođač najstrožije kazne je bio Willian, pa je Chelsea poveo sa 0:1.

Ipak, u sudijskoj nadoknadi vremena West Ham stiže do poravnanja. Strijelac je bio Soucek koji je se nešto ranije uzalud radovao.

Otvaranje drugog dijela donosi preokret. Lagano su domaći izigrali odbranu Chelseaja u 51. minuti, a Bowen je uposlio Antonija za 2:1.

Ipak činilo se da će Willian spasiti Plavce poraza pošto je u 72. minuti majstorski pogodio iz slobodnjaka i poravnao rezultat, a 2:2 je na semaforu Olimpijskog stadiona u Londonu stajalo sve do samog finiša meča.

A onda, u 90. minuti Yarmolenko sjajno istrčava brz napad, matira golmana Chelseaja i postavlja konačnih 3:2.

West Ham je tako stigao do tri boda koja su ga odmakla od zone ispadanja. Čekićari sada imaju 30 bodova na 16. poziciji, tri boda više od Aston Ville kojoj na 18. mjestu prijeti putovanje u niži rang.

Chelsea je ostao četvrti, ali je zakomplikovao sebi situaciju za plasman u LP jer je ostao na samo dva boda više (54) u odnosu na petoplasirani Manchester United.

 
1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.