12.7.2020. 8:08
0
Juventus protiv Atalante izborio remi kod kuće
Juventus i Atalanta remizirali su (2:2) u derbiju 32. kola italijanske Serije A. Atalanta je odigrala fantastično prvo poluvrijeme. Potpuno je tim iz Bergama nadigrao aktuelnog šampiona Italije, a do zasluženog vodstva su stigli već nakon 16 minuta igre.

Bila je to lijepa akcija gostiju. Papu Gomez je uposlio Duvana Zapatu, a ovaj lijepo pogađa za prednost od 0:1.


Kontrolisala je Atalanta potpuno igru u prvom poluvremenu. Juventus nije mogao napraviti apsolutno ništa pred protivničkim golom i na poluvrijeme su otišli bez ijedne prave šanse.

Atalanta je prednost izgubila nakon deset minuta igre u nastavku, kada Juventus iz prve šanse na utakmici dolazi do gola. De Roon je skirvio penal, a Cristiano Ronaldo neodbranjivo šutira za 1:1.


Potom su oba tima imala nekoliko jako dobrih napada i pokušaja, ali bez onih pravih šansi, da bi u 81. minuti domaći ponovo doživjeli šok. Fantastičan gol postiže Malinovsky za novo vodstvo Atalante od 1:2.


Do kraja je Juventus naravno krenuo po izjednačnje, a do njega su na kraju i došli. Prava tragedija je zadesila goste nakon što je Muriel igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudija je pokazao na bijelu tačku.



Ponovo je odgovornost preuzeo Ronaldo. Zabio je sigurno za 2:2 i Juventus je napravio još jedan korak bliže tituli, dok je Atalanta ispustila veliku šansu da se i sama uključi u trku.

Tim iz Bergama je ostao bez 10. uzastopne pobjede u Seriji A, ali ono što raduje svakako je da igraju čudesno.


(Nermana Crnčalo)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.