17.7.2020. 22:13
0
Corriere dello Sport: Edin Džeko je nesretan jer mu je rečeno da će napustiti Romu
Italijanski Corriere dello Sport objavio je informaciju da je kapiten Rome i nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko nesretan u Romi jer će ga ovaj klub navodno prodati u narednom ljetnom prijelaznom roku.

Džeko je prošle godine odlučio produžiti ugovor s Romom na još dvije godine i to u trenutku kada ga je Antonio Conte svim silama želio dovesti u Inter, no samo godinu dana nakon toga mogao bi napustiti Rim i zaigrati u novom klubu.

"U srijedu navečer na praznom Olimpicu Edin Džeko je bio nesretan. Roma naredne sezone neće igrati u Ligi prvaka, a čelnici Rome stavili su Džeki do znanja da sljedeće sezone možda neće trebati njegove usluge, posebno iz razloga što ima platu od 7,5 miliona eura po sezoni", piše, između ostalog, ovaj list.

Oni također navode da Roma trenutno ima ozbiljne finansijske probleme, zbog čega je 250 zaposlenika ostalo bez posla usljed pandemije koronavirusa, a da će situaciju pokušati popraviti prodajom Džeke.

Činjenica je da Džeko nakon postignutog pogotka protiv Verone nije pretjerano slavio, što ovaj italijanski list navodi kao njegov protest protiv odluke koja je donesena.

Također, navode da bi Inter opet mogao krenuti po našeg napadača, ali i Juventus koji će također u ljetnom prijelaznom roku tražiti novog napadača.
  

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.