30.7.2020. 20:25
0
Odlaže se početak nove sezone Serije A zbog odmora igrača
Predsjednik Serije A izjavio je da postoji mogućnost da se početak naredne sezone odloži kako bi svi timovi dobili malo više vremena za odmor.

Paolo dal Pino rekao je da čelnici lige imaju zakazan sastanak u ponedjeljak i da će tada biti određen konačan datum početka sezone 2020/21.

Prema odluci koja je trenutno na snazi, sezona bi trebala početi 12. septembra.

- Kada razmišljamo o narednih nekoliko mjeseci, imamo brojne brige. Počevši od zdravstvenog protokola koji je trenutno na snazi jer je veoma teško testirati sve u ligi svaka četiri dana. Moraćemo pronaći druge metode koje će nam olakšati taj posao - rekao je Dal Pino.

- U ponedjeljak imamo sastanak na kojem ćemo razgovarati o kalendaru za sljedeću sezonu i tada ćemo utvrditi konačne datume. U ovom momentu razmišljamo o 12. septembru, ali pokušavamo to odložiti bar malo kako bi svi dobili više vremena za odmor - dodao je on.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.