4.8.2020. 17:45
0
Paulo Dybala proglašen za igrača sezone u Seriji A
Napadač Juventusa Paulo Dybala imenovan je za najboljeg igrača italijanske Serije A, nakon što su čelnici Lige objavili rang listu najboljih igrača u sezoni 2019./2020.

- Mjerenje učinka zasniva se na zvaničnim statistikama Serije A, koje predstavljaju objektivni kriterij. Bila je ovo teška sezona sa ubrzanim završetkom, ali su ovi igrači demonstrirali talenat u svim utakmicama koje su igrali. Zahvaljujemo im od srca kao i svim sportistima na njihovom profesionalizmu, posvećenosti i žrtvovanju - kazao je izvršni direktor Serije A Luigi De Siervo.

Najbolji igrači Serije A u sezoni 2019./20.:

MVP -  igrač sezone: Paulo Dybala (Juventus)

Najbolji mladi nogometaš: Dejan Kulusevski (Parma)

Najbolji napadač: Ciro Immobile (Lazio)

Najbolji vezni igrač: Alejandro Gomez (Atalanta)

Najbolji odbrambeni igrač: Stefan de Vrij (Inter)

Najbolji golman: Wojciech Szczesny (Juventus)

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.