12.8.2020. 19:29
0
Sloboda bez problema savladala Mladost
Sloboda je zaprijetila već u petoj minuti kada je Mujagić centrirao, a udarac Tomaševića uspio je odbraniti Bukvić. U 11. minuti pokušao je Maksimović, ali ponovo je siguran golman Mladosti.

Mladost je zaprijetila prvi put u 31. minuti kada je Hadžić pokušao s ruba kaznenog prostora, no loše je šutirao i lopta je otišla visoko preko gola tuzlanskog kluba.

Posao Slobodi olakšan je u 37. minuti kada su gosti ostali s igračem manje. Mujagića je faulirao Alić koji je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, te je tako ostavio svoj tim na cjedilu.

Sloboda je do prednosti došla u samom finišu utakmice. Nakon udarca Tomaševića lopta u ruku je pogodila Begića, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Husejinović koji je pogodio za 1:0.

U nastavku meča tuzlanski tim je iskusno čuvao svoju prednost i bilo je teško očekivati da Mladost može izbjeći poraz. Sve u ovoj utakmici riješeno je u 62. minuti kada je Sloboda udvostručila prednost.

Sjajno je Mujagić prošao po strani i poslao prizemnu loptu, a Predragović se najbolje snašao u šesnaestercu i pogodio za 2:0. U sudijskoj nadoknadi utakmice Sloboda je zabila još jedan gol, a konačnih 3:0 postavio je Ristić na asistenciju Devedžića.

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.