16.8.2020. 22:55
0
Andalužani u finalu Evropske lige: Sevilla savladala Manchester United
Sevilla se večeras plasirala u finale Evropske lige pošto je u Kolnu porazila Manchester United sa 2:1.
Manchester United je, realno govoreći, bio bolji protivnik u ovomk duelu i stvorio mnogo šansi, ali Sevilla se izvukla iz svega toga i uspojela da golom u finišu meča prođe u veliko finale.

Engleska ekipa je povela već nakon osam minuta igre. Fauliran je Marcus Rashford, a sa bijele tačke precizan bio Bruno Fernandes.

Imao je United odmah poslije toga veliku šansu preko Freda, ali veznjak šutira pored gola iz izgledne pozicije. Kasnije se probudila i Sevilla pa je prvu šansu za njih imao Ocampos, ali De Gea je odbranio.

Deset minuta nakon toga, u 26. minuti, Suso je izjednačio. Reguilon je lijepo prošao po lijevoj strani, ubacio u peterac, a tamo se dobro snašao Suso te poravnao.

Do kraja prvog dijela Martial je imao dobru šansu za United ali šutirao preko gola.

Na samom početku drugog dijela Crveni đavoli su naredali nekoliko stopostotnih šansi. Prvo je u prilici bio Greenwood, ali njegov šut brani golman Seville. Tri minute kasnije Martial je izašao jedan na jedan sa Bonom, ali opet brani golman španskog tima. Kasnije pokušava iz velike šanse i Fernandes, ali blokiran mu je šut. Odmah nakon toga novu stopostotnu šansu imao je Martial, ali opet Bono!

Kada je sve to United ispromašvao bilo je i za očekivati da će uslijediti kazna. To se desilo u 78. minuti kada za Sevillu nakon asistencije Jesusa Navasa pogađa Luuk de Jong.

Do kraja United više nije imao snage za povratak i Sevilla se plasirala u finale.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.