24.9.2020. 21:58
0
Sarajevo se plasiralo u play off Evropske lige, slijedi susret sa Celticom
Na stadionu Bilino Polje nogometaši FK Sarajevo porazili su ekipu crnogorske Budućnosti 2:1 i plasiralo se u play-off Evropske lige.

Već u 4. minuti izabranici Vinka Marinovića postižu prvi gol. 

Sarajevo je veliku šansu za novi pogodak imalo u 21. minuti. Fanimo je probio po desnoj strani, ubacio je loptu u kazneni prostor gostiju, ali udarac Tatara iz voleja je odbranio gostujući golman.

Moraitis je u 34. minuti mogao donijeti izjednačenje Budućnosti, ali je bio neprecizan, dok je golman Budućnosti malo kasnije uz dosta poteškoća odbranio udarac Pejovića. Ipak, prije odlaska na odmor ekipa iz Podgorice dolazi u vodstvo. Nakon dobre akcije pogodio je Moraitis za 1:1.

U nastavku utakmice druga slika na terenu. Budućnost je preuzela inicijativu, a iz nje su se izrodile dvije velike šanse. Prvo je gol Budućnosti spasio Pejović s gol-linije, a onda je Dupovac odlično intervenisao nakon jedne dobre akcije Budućnosti.

Vrlo brzo je uslijedila kazna za promašaje crnogorske ekipe. Fanimo je sjajno pogodio i donio Sarajevu novu prednost. Bio je to lijep pogodak Engleza nakon centaršuta Pidre s lijeve strane.

U 73. minuti Sarajevo je ostalo s igračem manje nakon što je Rahmanović dobio drugi žuti karton. Nervozni Rahmanović je prethodno napravio još šest prekršaja pa se čini kako je odluka sudije bila opravdana.

Pokušavala je Budućnost do kraja meča bezuspješno doći do izjednačenja, dok je Sarajevo prijetilo iz kontranapada pa je tako Tatar promašio jednu zaista nevjerovatnu situaciju. Bordo tim je odolio svim napadima gostiju i na kraju došao do pobjede.

Sarajevo će u play-offu Evropske lige igrati protiv Celtica, a pobjednik ovog duela koji se igra u Zenici za sedam dana igrat će u grupoj fazi ovog drugog po rangu evropskog klupskog takmičenja.

Vinko Marinović je kazao da je ekipa večeras dobro ušla u utakmicu.

"Drugo poluvrijeme bilo je nervoze, takve su utakmice koje nose naboj i dešavaju se greške. Borili smo se lavovski i zasluženo smo pobijedili", kazao je Marinović dodavši da će se ekipa maksimalno pripremiti za utakmicu sa Celticom. 


(Patria)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.