25.9.2020. 8:42
0
Čak deset klubova sa prostora nekadašnje Jugoslavije ispalo sinoć, Sarajevo i Rijeka jedini prošli u playoff rundu
Sarajevo je sinoć u Zenici pobijedilo podgoričku Budućnost sa 2:1 i tako se plasiralo u playoff rundu kvalifikacija za Europa ligu, gdje će igrati protiv slavnog Celtica.

Piše: Haris Ahbabović

Sarajevo je, uz ekipu Rijeke, jedini klub sa prostora nekadašnje Jugoslavije koji je sinoć izborio plasman u narednu rundu takmičenja, pošto je većina klubova sa ovih prostora završila takmičenje u 3. pretkolu.

Naime, Sarajevo je pobijedilo već spomenutu Budućnost, dok je naš drugi predstavnik, Zrinjski, nesretno ispao od kiparskog APOEL-a. Rijeka, koja je jedina prošla uz Sarajevo, je nakon produžetaka pobijedila Kolos sa 2:0.

Slovenačko Celje je ispalo od Ararata iz Armenije, zagrebačka Lokomotiva je deklasirana u Malmeu, baš kao i slovenačka Mura na domaćem travnjaku protiv PSV-a.

Partizan je ispao od ekipe Sporting Charleroi, dok je Hajduk ispao od Galatasarayja. Makedonska Shkendija je očekivano ispala od Tottenhama, dok je Vojvodina ispala od Standard Liegea.

Drita sa Kosova je ispala od varšavske Legije.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.