30.9.2020. 23:23
0
Uz dosta muke Real pobijedio Valladolid
Fudbaleri Real Madrida večeras su uz dosta muke pobijedili Valladolid sa 1:0 u meču 4. kola La Lige.
Kraljevski klub je odigrao još jednu "tvrdu" utakmicu i teže od očekivanog je uspio da dođe do tri boda. Valladolid je došao da čuva svoju mrežu i to su dobro radili do 65. minute kada je sve bilo riješeno.

Ali, da krenemo od početka. U prvom poluvremenu Real je imao incijativu na sredini terena, ali nikako nisu uspjeli ozbiljnije da zaprijete i vidjelo se da večeras imaju problema s realizacijom.

Prvu veliku priliku Kraljevi su stvorili tek u 49. minuti. Nakon kornera Luka Jović odlično šutira glavom, ali golman gostiju to maestralno brani. Lopta se odbija do Casemira koji s jednog metra nestvarno pogađa samo prečku.

Valladolid je zaprijetio u 55. minuti kada je Weissman odlično šutirao, ali je Courtois odbranio njegov udarac.

Odlučujući trenutak desio se u 65. minuti kada je uz dosta sreće lopta došla do Viniciusa Juniora koji je pogodio za 1:0 što se ispostavilo da je bio konačan rezultat utakmice.

Valladolid je mogao da poravna samo četiri minuta kasnije, ali je Courtois sjajno odbranio udarac Garcije. Vinicius je u 77. minuti ponovo mogao zabiti gol kada je bio u sjajnoj prilici, ali je ostalo 1:0.

Real je trenutno treći sa sedam bodova i utakmicom manje, dok je Valladolid na 18. mjestu sa dva boda.
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.