6.10.2020. 12:45
0
"Sjeverna Irska nas ne može iznenaditi. Imaju opasne igrače i njihova prednost je kolektivna igra"
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine drugi dan se u Sarajevu priprema za susret polufinala baraža za odlazak na EP protiv selekcije Sjeverne Irske.

Iskusni golman bh. reprezentacije Asmir Begović ističe da očekuje izuzetno tešku utakmicu protiv borbene ekipe.

- Očekujemo tešku utakmicu, znamo da je vrlo bitna za nas, najbitnija u posljednje vrijeme. Baraž je utakmica za koju smo se duže vrijeme spremali i znamo da moramo odigrati dobro. Ne mogu nas iznenaditi, oni su borbeni, igraju kolektivnu odbranu i to im je uvijek bila prednost. Moramo biti strpljivi i imati kontrolu utakmice, nadam se da ćemo pokazati kvalitet i ostvariti dobar rezultat - kazao je Begović.

Iako Sjeverna Irska u svom timu nema zvučnih imena, Begović upozorava da se radi o izuzetno kvalitetnim igračima.

- Imaju opasne igrače, njihova prednost je kolektivna borba s kojim su nam pravili probleme u Ligi nacija. Oni također očekuju pozitivan rezultat ali mi moramo pokazati da smo jača ekipa a to se može pokazati samo na terenu - naglasio je golman bh. tima.

Debitant u reprezentaciji Benjamin Tatar zahvalio je selektoru Bajeviću na pozivu zbog čega je, kako kaže, ponosan.

- Ovo je nagrada za moj trud i igre na početku sezone. Bit će treme, ali čim krene utakmica to je druga priča - kazao je prvotimac Sarajeva.

Susret između BiH i Sjeverne Irske igra se 8. oktobra na stadionu Grbavica.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.