7.10.2020. 8:20
0
Koronavirus u nogometnoj reprezentaciji Francuske
Francuski nogometni savez (FFF) u utorak je objavio kako je reprezentativni branič Leo Dubois zaražen koronavirusom te je stoga poslan u samoizolaciju pa će propustiti skorašnje utakmice među kojima je i ona protiv Hrvatske u Zagrebu za osam dana.

"Dubois je, kao i svi ostali članovi reprezentacije bio testiran prije okupljanja te je njegov nalaz bio negativan. No, večeras su stigli rezultati jutarnjeg testiranja koji su pokazali pozitivan nalaz za njega", objavio je FFF.

Da je Dubois zaražen koronavirusom doznalo se nakon večernjeg treninga reprezentacija na kojemu je sudjelovao i branič Lyona, prenosi Hina.

Umjesto Duboisa izbornik svjetskih prvaka Didier Deschamps pozvao je braniča Reala iz Madrida Ferlanda Mendyja.

Prije dvoboja protiv Hrvatske 14. listopada, Francuska bi trebala odigrati i prijateljski dvoboj protiv Ukrajine u srijedu te susret u Ligi nacija protiv Portugala u nedjelju. Oba ta dvoboja trebala bi se igrati na Stade de Franceu.


(FENA)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.