11.10.2020. 19:50
0
BiH remizirala s Nizozemskom: Zmajevi pružili dobru partiju, dvije sjajne odbrane Šehića
Odličan meč odigrao je bh. tim i na kraju je uspio da osvoji bod protiv velikog favorita u ovom meču.


Nizozemci su očekivano kontrolisali loptu od samog početka. Ipak, odbrana naše selekcije je radila jako dobar posao i protivnicima nije dopuštena nijedna šansa pred golom Ibrahima Šehića.

Sa druge strane Zmajevi su imali nekoliko opasnih izleta pred gol Nizozemaca. Međutim, nije tu bilo prave šanse, pa ni Cillessen nije imao ozbiljnog posla na golu.

Nizozemska je i u finišu prvog dijela pokušala napraviti pritisak. Nisu uspjeli da zabiju pogodak i na odmor se otišlo bez golova (0:0).


I u nastavku meča je bh. tim igrao izuzetno hrabrno. Nisu se prepali favorizovanih Nizozemaca koji su također imali ozbiljne probleme u napadačkom dijelu ekipe.

Ulaskom Edina Džeke i promjenom taktike Dušana Bajevića naš tim je postao mnogo opasniji. Dijelio je Edin sjajno lopte, uposlio je Kolašinca i Pjanića, čiji su udarci nažalost bili neprecizni.

Pokušao je potom i Frank de Boer nešto da napravi izmjenama. Donijelo je to nešto opasniju igru pred bh. golom, ali se naša selekcija dobro branila. U 78. minuti De Jong je u sjajnoj šansi Šehić spašava sjajno, a zatim Luuk de Jong u narednoj akciji ponovo prijeti, Šehić je ponovo fantastičan.

U 85. minuti smo također u posljednji čas blokirali šut, Nizozemci su bili veoma opasni, ali srećom nisu imali tog završnog udarca. Babel je u nadoknadi imao zicer, srećom nije zabio. Ostalo je na kraju 0:0 i svakako da je ovo jako dobar rezultat za selekciju BiH koja je pokazala da zna i može igrati sa najboljim selekcijama Evrope.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.