31.10.2020. 20:28
0
Liverpool savladao West Ham na domaćem terenu
Liverpool je u susretu 7. kola engleske Premier lige ugostio West Ham, a na kraju je slavio s 2:1.

Liverpool je u problemima zbog povrede Virgila van Dijka, a kako nema ni Matipa, stoperski par činili su Gomez i Phillips i to se ispostavilo lošim, a gosti iz Londona poveli su nakon samo 10 minuta igre.

Nakon odbijene lopte, Fornals je matirao Alissona, ali je Liverpool krajem prvog dijela uspio da dođe do izjednačenja.

Mohamed Salah je u 42. minuti izborio penal, a onda isti pretvorio u gol za izjednačenje.

Očekivano, u drugom napadu su uslijedili žestoki napadi Liverpoola, da bi u 77. minuti Diogo Jota zabio odbijenu loptu nakon što je prethodno Fabianski zaustavio udarac Manea.

Uzalud su se domaći počeli radovati, pošto je VAR ustanovio da je Jota bio u nedozvoljenoj poziciji. Ipak, u 85. minuti Jota uspijeva nakon sjajne akcije domaćih i asistencije Shaqirija zabiti za trijumf svog tima.

Liverpool je lider sa 16 bodova i nastavlja da igra dobro u posljednje vrijeme, no nije uvjerljiv kao prošle sezone. Ali, najvažnije je za njih da redaju pobjede.
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.