8.11.2020. 14:55
0
Tuzla City s igračem manje izvukla bod protiv Sarajeva
Tuzla City i Sarajevo su u susretu 14. kola Premijer lige na stadionu Tušanj podijelili bodove odigravši 0:0.
Nermin Bašić je izveo manje-više, očekivan sastav. Ubiparipa koji je rovit je ostavio na klupi, dok su priliku u napadu dobili Badji i Crnkić.

Vinko Marinović je bio primoran da napravi određene korekecije u startnoj postavi obzirom na brojne izostanke, prije svih Ahmetovića, Handžića, Miličevića i Šerbečića, Kovačevića pa su od prve minute priliku dobili golman Dizdarević i defanzivac Bešić. U napadu su igrali Tatar i Fanimo.

U uvodnim minutama dosta isprekidana i nepovezana igra s obje strane. Gosti su bili nešto rastrčaniji i angažovaniji. Prvu ozbiljnu priliku su stvorili u 21. minuti kada je Tatar dobro šutirao pod prečku, ali je Fejzić odlično reagovao.

Na naredno uzbuđenje čekalo se desetak minuta. Ponovo je Tarar bio u prilici, ali ponovo nije uspio da zatrese mrežu.

Najznačaniji detalj prvog dijela desio se u 43. minuti. Barišić je srušio Rahmanovića, a sudija Sivac mu je pokazao drugi žuti karton pa su domaći cijelo drugo poluvrijeme igrali s igračem manje.

Nastavak je počeo odličnom šansom za Bordo tim. Rahmanović je poslije ubačaja s lijeve strane šutirao zamalo pored stative.

Obzirom na igrača više gosti su nastavili pritiskati, međutim rijetko su ulazili u prilike. Domaći su se očekivano fokusirali na kontra napade, prvenvenstvo preko Crnkića, ali su uglavnom bili bezopasni.

U 75. minuti jedna lopta je došla do Crnkića koji šutira s ivice kaznenog prostora, ali Dizdarević je to ukrotio bez većih problema.

Naredno uzbuđenje je donijelo veliku šansu za domaće. Ubiparip je šutirao sa desetak metara, lopta se odbila do Crnkića koji ne uspjeva reagovati, pa odbrana gostiju izbija loptu. 

Sarajevo je u 83. minuti s nekoliko brzih ppasova ušlo u kazneni prostor domaćih. Međutim, Rahmanović se spetljao u ključnom trenutku, pa je Fejzić s lakoćom pokupio loptu. Dvije minute kasnije opasan šut rezerviste Hodžića, Dizdarević je izbio u korner. 

Izvšili su gosti pritisak u posljednjim minutama s namjerom da dođu do gola. Ipak, ostalo je početnih 0:0.
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.