12.11.2020. 8:20
0
Zmajevi večeras protiv Irana: Debitanti će dobiti šansu na Koševu
Nogometna reprezentacija BiH, po prvi put u ovoj nesretnoj godini, večeras će igrati prijateljsku utakmicu.

Rival je selekcija Irana, protivnik s kojim su Zmajevi ujedno i odigrali najviše prijateljskih susreta (šest), a mjesto događaja stadion Asim Ferhatović Hase, lokacija na kojoj je naš nacionalni tim zadnji put nastupio prije sedam godina (protiv SAD).

Selektor Dušan Bajević, kojem u ovom mjesecu ističe ugovor sa Nogometnim savezom BiH, pozvao je više od 30 nogometaša i nema sumnje da će nekoliko debitanata, što se posebno odnosi na igrače iz domaćeg prvenstva, dobiti priliku u večerašnjem ogledu na koševskoj travi, piše scsport.

No, daleko od toga da je rezultat nebitan, s obzirom da Zmajevima prijeti “deložacija” iz trećeg jakosnog šešira pred žrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo narednog mjeseca.

Svaki bod je dobrodošao da se popravi rejting na FIFA-inoj listi, stoga bi pobjeda u međunarodnoj utakmici protiv selekcije koja je trenutno bolje plasirana od naše (trenutno na 29. poziciji, Zmajevi su tek na 51. mjestu) mogla biti krucijalna.

Meč počinje u 18 sati, glavni sudija je Milovan Milačić iz Crne Gore.


(Patria) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.