14.11.2020. 17:33
0
UEFA planira organizaciju Eura uz prisustvo navijača
Britanski mediji objavili su da čelnici UEFA-e pregovaraju s predstavnicima Fudbalskim savezom Engleske kako bi se Euro 2021 održalo u Velikoj Britaniji. No, iz UEFA-e su takve navode demantovali i potvrdili da planiraju održati Evropsko prvenstvo u planiranom formatu.



- S obzirom na neizvjesnosti oko COVID- 19, nad kojima ni UEFA ni lokalna organizaciona tijela nemaju kontrolu, trenutno je prerano govoriti hoće li te utakmice u junu i julu imati ograničenja za navijače. UEFA-ini napori trenutno su usmjereni na planiranje turnira na svih 12 stadiona, uz prisustvo navijača. Odluke koje su u suprotnosti s tim planom mogle bi se donijeti ukoliko bude potrebno, ali trenutno ne postoje planovi za promjenu gradova domaćina, istakli su iz UEFA-e za  "Sky Sports".

Prema tvrdnjama britanskih medija, utakmice Eura 2020, koje je pomjereno za naredno ljeto zbog pandemije COVID-19, igrale bi se u Engleskoj, Škotskoj i Velsu, jer bi tako bio smanjen rizik tokom putovanja i bilo bi lakše organizovati takozvane “balone“ za reprezentacije. Međutim, UEFA je u stalnom kontaktu sa svim zemljama domaćinima turnira, ali je i dalje apsolutno predana multinacionalnom događaju, ukoliko to dozvole okolnosti vezane za pandemiju.

Prema sadašnjem formatu Evropsko prvenstvo održat će se od 11. juna do 11. jula 2021. godine. Domaćini će biti: London, Minhen, Rim, Baku, St. Petersburg, Budimpešta, Bukurešt, Amsterdam, Bilbao, Glasgov, Dablin i Kopenhagen
 
UEFAFudbal
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.