2.12.2020. 14:54
0
Borac u završnici utakmice savladao Krupu, Mladost slavila na Otoci
Odigrane su još dvije utakmice 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a banjalučki Borac uspio je u finišu susreta doći do pobjede u duelu s Krupom na Vrbasu, dok je Mladost iz Doboja kod Kaknja savladala Olimpik na Otoci.

Mladost je u Sarajevu savladala Olimpik rezultatom 2:0. Gosti su do prvog gola došli nakon 16 minuta igre, a strijelac je bio Hiroš. Prijetio je potom Olimpik, ali nije uspio doći do pogotka, a Mladost je trijumf potvrdila u 87. minuti susreta preko Dedića.


Borac je teže od očekivanog slavio na gostovanju kod Krupe. Gosti su poveli u 34. minuti susreta. Zakarić je uposlio Lukića koji trese mrežu svog bivšeg kluba. Domaćin je izjednačio u 64. minuti, a strijelac je bio Aćimović. Borac je u finišu susreta pogotcima s bijele tačke došao do trijumfa rezultatom 3:1. Prvo je u 83. minuti susreta pogodio Zakarić, a potom u 90. Meleg.

Borac sada zauzima 3. mjesto na tabeli sa 31 osvojenim bodom. Banjalučani imaju dva boda više od Zrinjskog i dva boda manje od Željezničara, a ove dvije ekipe odmjerit će snage u 15:00 sati. Prvoplasirano Sarajevo (38) u 17:00 sati ugostit će Radnik iz Bijeljine.


Mladost je nakon ovog trijumfa na 9. mjestu na tabeli sa 19 osvojenih bodova, dok je Olimpik posljednji sa 10 bodova. Krupa također ima 10 bodova. Radnik je 10. sa dva boda više i utakmicom manje od Krupe i Olimpika.

Velež je jučer slavio na gostovanju kod Tuzla Cityja rezultatom 3:1, dok je Široki Brijeg s 3:0 savladao Slobodu na Pecari.

(Nermana Crnčalo)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.