9.12.2020. 9:40
0
Evo šta je tačno rekao sudija zbog kojeg je prekinuta utakmica Lige šampiona
Susret između Paris SG-a i Istanbul Bašakšekira prekinut je sredinom prvog poluvremena zbog incidenta koji se dogodio kod gostujuće klupe.

Sinoć prekinuti susret 6. kola skupine G fudbalske Lige prvaka između PSG-a i Istanbul Bašakšehira nastavit će se u srijedu od 18:55, objavila je UEFA.

"Nakon incidenta koji se dogodio na utakmici Lige prvaka između PSG-a i Istanbul Bašakšehira UEFA je u dogovoru s oba kluba odlučila kako će se preostale minute susreta odigrati sutra s novom sudačkom postavom. Početak nastavka bit će u 18:55. Istraga vezana za taj incident bit će otvorena odmah", objavila je UEFA.

Susret između Paris SG-a i Istanbul Bašakšekira prekinut je sredinom prvog poluvremena zbog incidenta koji se dogodio kod gostujuće klupe. Pomoćni trener gostujućeg sastava Pierre Webo dobio je crveni karton u 16. minuti, a četvrti sudac Coltescu prilikom komunikacije s glavnim sudijom za opis Weboa koristio je riječ ''negro''.

''Onaj crni tamo. Odi provjeriti tko je taj. On je crni tamo, nemoguće kako se ponaša'', bile su riječi rumunskog četvrtog sudije, otkrili su rumunski novinari, a audiosnimka se pojavila na društvenim mrežama, penosi portal Buka. 

Fudbaler gostiju Demba Ba podivljao je kad je čuo što priča četvrti sudija te se počeo derati:


''Zašto si ga nazvao 'negro', zašto si ga nazvao 'negro'?''


(Lejla Trle) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.