18.12.2020. 11:17
0
Mandić o stadionu Koševo: Tu planiramo praviti neke velike manifestacije
Prošla administracija Općine Centar ponudila je FK Sarajevo stadion Koševu na upravljanje 30 + 15 godina, no pregovori su prestali jer rukovodstvo bordo tima nije bilo zadovoljno ponuđenim uslovima.

Sada se sa nestrpljenjem čeka ishod cijele te priče i navijači Sarajeva žele što prije saznati šta će biti sa stadionom Koševo.

Novi načelnik Općine Centar Srđan Mandić govorio je za TVSA o budućnosti stadiona, te rekao minimalni nivo pred kojim se našao da stadion Koševo dobije četvrtu kategorije za odigravanje evropskih utakmica. 

"Potpuno sam, moram priznati, u toku tih stvari, imao sam neke neformalne kontakte sa ljudima iz FK Sarajevo. Šum je napravljen u komunikaciji, kao i u mnogim stvarima kad je u pitanju prethodna administracija. Pričalo se o nekoj izgradnji poslovno-stambenih kompleksa, hotela, rušenju tribine. Ono što sam ja u kampanji preuzeo kao obavezu jeste da ćemo poštivait prethodne odluke OV-a. Naš je minimalni nivo na kojem smo se našli da se stadion Koševo u skorijem periodu dobije tu četvrtu kategoriju da se mogu igrati evropske utakmice i to je nešto oko čega, čini mi se, možemo postići dogovor i što ne iziskuje neka velika ulaganja. Tražit ćemo, naravno, ljudi iz FK Sarajevo su spremni, mi smo spremni, tražit ćemo pomoć i sa kantonalnog nivoa", kazao je Mandić

Mandić navodi da mu je važno da stadion Koševo ponovo bude olimpijski i da tamo želi vidjeti fudbalsku reprezentaciju BiH.

"Ono što je meni jako važno jeste stadion Asim Ferhatović Hase na kojem igra FK Sarajevo. Meni je važno da to bude ponovo olimpijski stadion, u smislu da se tu može ugostiti i fudbalska reprezentacija kada su važne, velike utakmice u pitanju. Evo, kamo sreće da možemo Francuze sada ugostiti na Koševu, znamo koliko to i veliki finansijski aspekt ima. Ja želim da tu ponovo gledamo i velike koncerte i možda neke atlatske mitinge. Tako da, meni je simbol Koševo. Koševo je, da se ne uvrijede navijači Sarajeva puno veće od onoga što je samo za navijače. To je stadion koji je prije svega olimpijski, a onda stadion fudbalskog kluba i ja ga kao takvog želim posmatrati i sve naše aktivnosti će ići u tom pravcu da on bude na usluzi svim građanima kantona i na kraju krajeva države Bosne i Hercegovine. Tu planiramo praviti neke velike manifestacije",  objašnjava on.

Čelnici i navijači FK Sarajeva se ipak nadaju da će ovi pregovori biti uspješniji u odnosu na one koje su vodili sa bivšim načelnikom općine Centar Nedžadom Ajnadžićem.

(Mirza Malović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.