15.1.2021. 16:52
0
"Hajdarević je zaslužio da ga pustimo i da mu se izađe u susret. Želimo mu sreću!"
FOTO: Source.ba / Arhiva
Fudbaleri Željezničara obavili su prvi trening u okviru priprema za proljetni dio sezone.

Na stadionu "Grbavica" obavljena je prozivka fudbalera, a potom i trening na pomoćnom terenu, saopćeno je iz FK Željezničar.

Šef stručnog štaba FK Željezničar Amar Osim ističe da je ovaj dio priprema teško odraditi zbog vremenskih uslova. 

- Vidjet ćemo da li su igrači ispoštovali plan treninga u pauzi. Do odlaska u Međugorje teško nam je trenirati, morat ćemo koristiti dvorane. Dogovorili smo četiri prijateljske utakmice - rekao je Osim.  

Naglašava da je klub odlučio pustiti Harisa Hajdarevića.

- Nekoliko igrača je otišlo, ali Hajdarević je zaslužio da ga pustimo i da mu se izađe u susret. Želimo mu sreću, a mi ćemo pokušati kompenzirati i dovesti zamjenu. To nije lako u zimskom prelaznom roku - izjavio je Osim.

Prozivci je prisustvovalo 29 fudbalera: Filip Erić, Irfan Fejzić, Vedad Muftić, Nikola Milićević – Siniša Stevanović, Ante Blažević, Eldar Šehić, Ivan Milićević, Aleksandar Kosorić, Luka Miletić, Vedran Vrhovac, Amar Drina – Mehmed Alispahić, Petar Bojo, Faruk Duraković, Omar Beća, Amar Mehić, Samir Bekrić, Semir Štilić, Mustafa Mujezinović, Mladen Veselinović, Sedad Subašić, Hamza Gasal, Edin Mujić, Damir Hrelja (probni rad) – Luka Juričić, Ermin Zec, Ivan Lendrić, Salko Nargalić.

Fudbaler Željezničara Semir Štilić se nada da će ekipu zaobići povrede i da će svi biti spremni za nastavak sezone. 

- Svaki igrač se zaželio igre i treninga. Mi volimo ovo što radimo. Očekivanja od proljetnog dijela sezone su ista, uvijek želimo prvo mjesto. Sarajevo nam je odmaklo, ali u fudbalu je sve moguće i borit ćemo se do samog kraja - kazao je Štilić.

"Plavi" će u narednim danima trenirati na Grbavici i u hotelu Hills na terenu s umjetnom travom. Prvi dio priprema obavit će u Međugorju od 22. januara do 2. februara, a drugi dio na istoj lokaciji od 5. do 15. februara.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.