27.2.2021. 15:32
0
Građani novom pobjedom učvrstili prvo mjesto
Manchester City je i danas protiv West Hama u 26. kolu Premiershipa nastavio svoj nestvaran niz, te stigao i do dvadesete vezane pobjede savladavši West Ham sa 2:1, piše SCSport.
Čekićari su ove sezone najbolji londonski tim u ligi, ovaj meč su dočekali na četvrtom mjestu i još jednom pokazali da tu nisu slučajno.

Bili su potpuno ravnopravan protivnik favorizovanim Građanima, koji su na kraju ipak uspjeli slaviti sa 2:1.

Poveo je City nakon pola sata igre preko Rubena Diasa kojem je asistirao Kevin de Bruyne, ali West Ham u finišu prvog dijela uzvraća udarac.

Igrala se 43. minuta kada je mrežu domaćina zatresao Michael Antonio i poravnao na 1:1.

Dobar fudbal gledali smo i u nastavku, a pobjedonosni gol za City u 68. minuti postiže John Stones nakon centaršuta Riyada Mahreza. Postavio je Stones konačnih 2:1.

City je, naravno, lider sa 62 boda, 13 više od prvog pratioca Uniteda, dok je West Ham četvrtoplasirani sa 45 bodova.


(Saliha Rokša)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.