17.3.2021. 22:53
0
Chelsea i Bayern bez većih problema u Top 8
U četvrtfinale Lige šampiona plasirali su se Manchester City, Real Madrid, PSG, Porto, Liverpool, Borussia (D), Bayern i Chelsea - Lulić odradio drugo poluvrijeme protiv Bayerna.
Piše: Mirza Kadić.


S dva odigrana revanša večeras je kompletirana osmina finala Lige šampiona za ovu sezonu. U četvrtfinale su se plasirali: Manchester City, Real Madrid, PSG, Porto, Liverpool, Borussia (D), Bayern i Chelsea.

Nakon pobjede u prvom meču rezultatom 1:0, igrači Chelseaja su i u revanšu samo potvrdili da su u ovom trenutku bolji tim od Madriđana te upisali novi trijumf, ovog puta bilo je 2:0.
U dosta tvrdoj i pomalo dosadnoj utakmici, kakve smo i navikli gledati kada je jedna od ekipa terenu Atletico, Plavci su potpuno zasluženo slavili.

Junak tima iz Londona bio je večeras sjajni Ziyech koji je pogodio u 34. minuti i najavio plasman svog tima u četvrtfinale. Konačnih 2:0 postavio je Emerson u sudijskoj nadoknadi. Atletico je meč završio s 10 igrača jer je u finišu meča pocrvenio Savić.

U drugom duelu večeras, koji je riješen još u Italiji kada su Bavarci slavili s 1:4, Bayern je ugostio Lazio i ponovo slavio bez problema rezultatom 2:1.  Naš Senad Lulić je u ekipi Lazija zaigrao od 46. minute. 

Bavarce je u vodstvo doveo Lewandowski s bijele tačke u 33. minuti. Na 2:0 povisio je Choupo-Moting u 73. minuti meča. Ipak, Parolo u 82. minuti smanjuje na 2:1, a rezultat  se više nije mijenjao do kraja meča.

Pogledajte pogodak Ziyecha koji je najavio pobjedu i plasman Chelseaja u Top 8 Lige šampiona.


0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.