19.3.2021. 18:37
0
Flick poručio Salihamidžiću da "začepi" dok je držao govor, Hasanu se ne dopada jer trener Bayerna nije "odbio" Njemačku
Proteklih dana u njemačkim medijima aktuelna tema bila je svađa trenera Bayerna Hansa-Dietera Flicka i sportskog direktora bavarskog kluba i nekadašnjeg reprezentativca BiH, Hasana Salihamidžića.

Piše: H. Ahbabović

Bild je otkio detalje ove svađe. Naime, tokom putovanja autobusom, Flicka je navodno iznervirao govor Salihamidžića, te mu je poručio da "začepi".

Nesuglasice između Flicka i Salihamidžića traju već duže vrijeme. Trener Bayerna bio je nezadovoljan kvalitetom transfera za koje je zadužen Salihamidžić, smatrajući kako igrači koje je on izabrao trebaju igrati više. S druge strane, Salihamidžiću se nije svidjelo što Flick nije u potpunosti odbacio glasine o preuzimanju reprezentacije Njemačke, zbog čega su krenule špeklukacije kako će ga na klupi naslijediti Julian Nagelsmann, sadašnji trener Leipziga.

- Razgovarali smo i približili stavove, u skladu s interesima kluba. To je bio kratak razgovor. Što se toga tiče, obojica smo vrlo optimistični za ostatak sezone, za našu budućnost. To je bilo važno za nas, za ekipu i klub, rekao je Flick, dodavši:

- Zbog mog temperamenta, iskliznula mi je rečenica na koju nisam ponosan i zbog koje mi je bilo žao. Razgovarali smo međusobno, rukovali se i rekli da obojica želimo zajedno stvari usmjeriti ka pravom putu. Ako ste učinili nešto loše i izvinili se, to mora biti završeno, rekao je trener Bavaraca.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.