21.3.2021. 17:05
0
FK Sarajevo došlo do prve pobjede u proljetnom dijelu sezone
FK Sarajevo je došlo do prve prvenstvene pobjede u drugom dijelu sezone m:tel Premijer lige BiH.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo naročita uzbuđenja. Stopostotne prilike su izostale, nešto su konkretnije čak djelovali gosti iz Krupe na Vrbasu, koji su uputili nekoliko šuteva prema golu bordo tima.

Ekipe su u prvih 45 minuta napravile 28 faulova (9-19), što također govori o kvalitetu predstave na Koševu. Da stvar bude gora za domaćine, tokom prvog poluvremena igru su zbog povreda morali napustiti Anel Hebibović i Tino Sven Sušić.

Nakon odmora, bordo tim odlučnije kreće po pogodak. Sjajnu šansu imao je u 51. minuti Jasmin Mešanović, ali u situaciji “jedan na jedan” kao pobjednik je izašao golman Krupe Vasilije Kolak.

Sarajevo dolazi do pobjede u 57. minuti utakmice kada prvim golom za klub sa Koševa postiže Dal Varešanović nakon asistencije Milanovića.

Poslije gola utakmica se znatno umirila. Sarajevo je sigurnom igrom na sredini terena uglavnom držalo kontrolu nad mečom. 

(Ajdin Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.