31.3.2021. 22:50
0
Ukrajini samo bod protiv Kazahstana, senzacija Makedonaca u Njemačkoj
Vodili su momci Andriya Shevchenka sa 1:0 na poluvremenu zahvaljujući golu Yaremchuka, ali u nastavku Muzhikov donosi poravnanje gostima.
Pored okršaja Bosne i Hercegovine i Francuske na Grbavici (0:1), širom Evrope je odigrano pregršt utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Dobre vijesti za Zmajeve stižu iz Kijeva, pošto je tamo Ukrajina uspjela samo remizirati sa Kazahstanom protiv kojeg je bila veliki favorit, piše SC Sport.

Vodili su momci Andriya Shevchenka sa 1:0 na poluvremenu zahvaljujući golu Yaremchuka, ali u nastavku Muzhikov donosi poravnanje gostima.

Do kraja Ukrajinci nisu uspjeli vratiti vodstvo i završilo je podjelom bodova koja odgovara Zmajevima.

Iznenađenje večeri viđeno je u Njemačkoj, gdje je u Duizburgu pobjedu od 1:2 slavila Sjeverna Makedonija i šokirala Elf.

Vodili su Makedonci golom Pandeva iz druge minute sudijske nadoknade prvog poluvremena, a u nastavku Gundogan s penala donosi poravnanje Elfu. Ipak, u finišu trijumf Makedoncima donosi Elmas. Tako su stigli do historijska tri boda. 

Namučio se Gordi Albion protiv Poljske, ali na kraju ipak slavio. Vodili su Englezi golom Kanea iz penala u 19. minuti, ali poravnanje oslabljenim Poljacima koji su bili bez Lewandowskog u 58. minuti donosi Moder.

Kada se činilo da će Poljaci osvojiti bod, pobjedu Engleskoj donosi Maguire golom pet minuta prije kraja.

Španija je u odličnom meču sa 3:1 nadigrala Kosovo koje se pokazalo dobrim protivnikom. Povela je Furija golovima Olma i Torresa u 34. i 36. minuti, ali Kosovare u nastavku u igru vraća Halimi.

Halimi je pogodio u 70. minuti, ali brzo je Moreno uzvratio i vratio sigurnu prednost domaćinu. Završilo je 3:1.

Italija je neočekivano teško slavila u Litvaniji. Bilo je na kraju 0:2, ali do drugog gola Azzurri stižu tek u nadoknadi i to iz penala.

Rezultati

Grupa B:

Grčka – Gruzija 1:1

Španija – Kosovo 3:1

Grupa C:

Litvanija – Italija 0:2

Sj. Irska – Bugarska 0:0

Grupa D:

Bosna i Hercegovina – Francuska 0:1

Ukrajina – Kazahstan 1:1

Grupa F:

Austrija – Danska 0:4

Moldavija – Izrael 1:4

Škotska – Farski Otoci 4:0

Grupa I:

Andora – Mađarska 1:4

Engleska – Poljska 2:1

San Marino – Albanija 0:2

Grupa J:

Lihtenštajn – Island 1:4

Njemačka – Sj. Makedonija 1:2.


(Mirza Kadić)
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.