1.4.2021. 10:58
0
Veliko iznenađenje u Duisburgu: Nijemci doživjeli poraz nakon 20 godina!
Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo važe za omiljenu fazu takmičenja Njemačkoj reprezentaciji, ali se stvari nakon sinošnjeg poraza mijenjaju.

Od svih mečeva odigranih u trećem kolu grupe J, najveću pozornost privukao je susret Njemačke i Sjeverne Makedonije. Naime, Makedonci  su  poveli maestralnim pogotkom Gorana Pandeva, Nijemci izjednačili golom Gundogana u 63.minuti, a gol za pobjedu postigao je  Elif Elmas. 

Zanimljiv je podatak da su Nijemci svega tri puta doživjeli poraz u mečevima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo: prvi put 1985. od Francuske, a drugi put od Engleza 2001. godine. Jedan od fudbalera koji je sinoć zaigrao je Njemačku, Džamal Musijala, tada nije ni bio rođen!

Svojom lošom formom, Njemačka već dugo ne podsjeća na reprezentaciju koja je do nedavno bila svjetski prvak u nogometu. 

(Semra Šantić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.