2.4.2021. 20:28
0
Slavlje Borca u Bijeljini: Zbog sumnjivog penala došlo do obračuna na tribinama
Ključni trenutak desio se u 55. minuti. Glavni sudija meča Miloš Gigović dosudio je prilično diskutabilan penal za goste, nakon što je oboren Zakarić. Isti igrač preuzeo je odgovornost i zabio za novo vodstvo Borca.
Fudbaleri Borca su u susretu 24. kola m:tel Premijer lige BiH u Bijeljini gostovali ekipi Radnika i slavili pobjedu rezultatom 1:3, piše Avaz.

Krenuli su gosti ofanzivno u meč i stvorili dvije šanse u 16. i 20. minuti preko Almedina Ziljkića i Dejana Melega, ali nije bilo opasnosti po gol Dalibora Kozića.

Najbolja prilika za Borac u 37. minuti. Goran Zakarić je raspalio po lopti s nekih 25 metara i uzdrmao prečku.

Borac dolazi do zasluženog vodstva u 41. minuti. Fenomenalnu asistenciju Zakarića koristi Ziljkić, koji prima loptu i iz okreta pogađa mrežu Radnika.

Domaći tim je uspio doći do poravnanja u 52. minuti. Marko Milenković je izveo korner, a najviši u skoku bio je Saša Novaković za 1:1.

Ključni trenutak desio se u 55. minuti. Glavni sudija meča Miloš Gigović dosudio je prilično diskutabilan penal za goste, nakon što je oboren Zakarić. Isti igrač preuzeo je odgovornost i zabio za novo vodstvo Borca.
Igrači Radnika su dosuđeni penal dočekali u nevjerici. Smijali su se Gigovićevoj odluci, dok je na tribinama došlo do sukoba predstavnika ova dva kluba.

Imao je Radnik u 64. minuti veliku priliku za poravnanje, ali je pokušaj Milenkovića blokirao Elvis Mehanović.

Gosti su riješili pitanje pobjednika u 86. minuti, kada je uspavanost odbrane Radnika iskoristio Panagiotis Moraitis i smjestio loptu u praznu mrežu poslije ubačaja Melega.

U samom finišu meča isključen je trener domaćina Darko Nestorović.

Borac se večerašnjom pobjedom probio na drugo mjesto i ima 44 boda, isto koliko i trećeplasirani Široki Brijeg.

(Mirza Kadić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.